Jeffrey & Jack Lewis – City & Eastern Songs

jeffrey-jack-city-eastern.jpg

Ο Jeffrey είναι εκτός από μουσικός & συγγραφέας ασπρόμαυρων κόμικ – που την αισθητική τους μπορούμε να δούμε στο ένθετο του CD – & ο Jack είναι ο αδερφός του Jeffrey, όπως & ο Jeffrey είναι αδερφός του Jack & αυτό το άλμπουμ είναι η πρώτη στουντιακή δουλειά τους, σε πειραγμένη παραγωγή του γνωστού-άγνωστου Kramer (Bongwater).

Το άλμπουμ είναι μια καταιγιστική, συναισθηματική εξωτερίκευση, ενέργεια που δεν μένει ανεκμετάλλευτη καθώς έχει σαν αποδέκτη εμένα. Μουσική που φλερτάρει με τον γκαραζοψυχεδελικό ήχο από τη μία & με τη σύγχρονη lo-fi εναλλακτική φολκ σκηνή – αν & τυπικά εντάσσεται σε ένα νέο ? μουσικό κίνημα που λέγεται antifolk – που μας έχει χαρίσει πολλές υπέροχες μουσικές τα τελευταία χρόνια. Στίχοι σαρκαστικοί, αυτοσαρκαστικοί & συχνά σουρεαλιστικοί. Η έκφορα των φωνητικών είναι εύθραστη & εξομολογητική, με υπέροχα διπλά φωνήτικα σε αρκετές περιπτώσεις, κοντά σε αυτήν του Smog & του Will Oldham – παρ’όλο που καταφέρονται κατά του τελευταίου σε ένα τραγούδι keep going, που πρέπει να έχει περίπου 800 λέξεις, εννοείται χωρίς ρεφρέν, στο οποίο μάλιστα έχουν δώσει τον τίτλο «Williamsburg Will Oldham Horror» !!
Χαρακτηριστικό απόσπασμα ενδεικτικό της εύθραυστης ανασφάλειας που κυριαρχεί είναι & το παρακάτω από το Don’t Be Upset :
«Sea creatures stared at us and we stared back at them / My baby freaked when she peeked at that 8-legged blob with a beak / she was too scared to speak / I said don’t be upset it’s only an octopus». Παρόμοια ακατέργαστο χαμηλότονο κομμάτι είναι & το εξίσου σουρεαλιστικό Singing Tree, όπου ο τραγουδιστής δέχεται ένα τηλεφώνημα από το Singing Tree !

Το άλμπουμ είναι κυκλοθυμικό, οι δυνατές μέχρι παραμόρφωσης στιγμές εναλλάσσονται με τις πιο ακουστικές & ευαίσθητες, ωστόσο τα καταφέρνουν εξίσου καλά στο ego & στο alter ego τους. Ένα άλμπουμ που έπεσε στα χέρια μου εδώ & 10 περίπου μήνες αν θυμάμαι καλά, αλλά που συνεχίζω να ακούω τακτικά, με μάλιστα έντονη αναζωπύρωση τελευταία δεν είναι & λίγο πράγμα στην εποχή μας, που η όλη μουσική είναι τόσο διαθέσιμη. Για αυτό & δικαιωματικά, αν & υφολογικά δεν έγκειται στις κυρίως μουσικές που ακούω αυτό τον καιρό, κέρδισε αυτό το ευχαριστήριο κείμενο για τις φορτισμένες ακροάσεις που μου χάρισε, με τον απέριττο & minimal ήχο του.

2 Responses to Jeffrey & Jack Lewis – City & Eastern Songs

  1. Ο/Η walker λέει:

    Πειστικότατη η παρουσίαση, σέβομαι τις προθέσεις των κυρίων JJL, οι στίχοι τους πράγματι είναι ευφυείς-κάτι που δεν το συναντάς και συχνά-, να πω μόνο ότι όποτε ακούω την ατέλειωτη λογοδιάρροια στα τραγούδια τους χάνω επαφή με τη μουσική και τις καλές προθέσεις τους και κάτι με βαράει στο νευρικό μου σύστημα σε σημείο ημικρανίας;

  2. Ο/Η Sterna hirundo λέει:

    Μα αυτή ακριβώς η λογοδιάρροια με κορωνίδα το Williamsburg Will Oldham Horror, εξωτερικεύεται μέσα από μια υπέροχη μελωδική γραμμή, που ορίζεται από την ίδια την εκφορά των φωνητικών με λεπτεπίλεπτες, αναιπαίσθητες & αισθητές συγχρόνως !! διαφοροποιήσεις στις μελωδικές αποχρώσεις.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: